Медицинският одит влиза в МБАЛ-Сливен, след като вчера бебе почина по

...
Медицинският одит влиза в МБАЛ-Сливен, след като вчера бебе почина по
Коментари Харесай

Медицински одит влиза в болницата в Сливен заради починалото бебе при раждане

Медицинският одит влиза в МБАЛ-Сливен, след като през вчерашния ден бебе умря по време на раждане.

Близките желаят да знаят истината за случилото се и споделиха пред камерата на БТВ, че подозират лекарска неточност. Бащата на детето – Пламен Желязков, описа, че брачната половинка му Галя още от вечерта получила мощни болки, само че дежурните в отделението я предиздвикали да чака до сутринта. Когато въпреки всичко раждането почнало, то било мъчно и доктор Пашева натискала родилката с всички сили по корема, като бебето излязло умряло.

Пламен пристигнал на рандеву към 11 ч. и в началото сестра дори му честитила за сполучливото раждане. Чак по-късно доктор Пешева му споделила, че се е случило най-лошото. „ На 80% съм сигурен, че е лекарска неточност, в случай че е било както брачната половинка ми искаше – още вечерта да бъде извадено със секцио, нямаше да се случи това ”, сподели младият мъж през сълзи.

По думите на шефа на болничното заведение доктор Весислав Петров, доктор Пашева е видяла родилката в хода на раждането и се е наложило незабавно бебето да бъде извадено поради данни, че сърцето му стартира да бие по-бавно. Въпреки реанимацията в неонатологията, детето не е съумяло да се върне към живота.

Днес ще бъде направена аутопсия, резултатите ще са подготвени след две седмици. Семейството ще си наеме юрист.

Това е втори смъртен случай, обвързван с доктор Пашева след кончината на родилката Ренета Томова. „ Каза, че този втори случай ѝ идва повече и евентуално ще си подаде молбата за овакантяване ”, сподели доктор Весислав Петров.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР